تاریخچه گرامافون و انواع آن

تاریخچه گرامافون و انواع آن

تاریخچه گرامافون به یکی از هزار اختراع ادیسون در قرن ۱۹ میلادی باز می‌گردد. گرامافون ساخته شده به دست ادیسون ظاهری بسیار ساده و ابتدایی داشته است و بعدها به شمایل کلاسیکی که از آن می‌شناسیم ساخته می‌شود. در حال حاضر انواع گرامافون‌ها با الهام از  ظاهر گرامافون کلاسیک و با امکانات بسیار مانند پخش کردن سی دی، فلش، نوار کاست، قابلیت اتصال به بلوتوث و رادیو ساخته می‌شوند.

همچنین گرامافون‌های امروزی در سه حالت مبله یا ایستاده، رومیزی و پایه‌دار طراحی می‌شوند. در ادامه سرگذشت گرامافون به طور مفصل بررسی و شما با انواع گرامافون‌ها در کارایی‌ها و سبک‌های متفاوت آشنا خواهید شد.

تاریخچه گرامافون

حتما داستان ادیسون به عنوان مهندسی که بیش از هزار اختراع داشت و پس از تلاش‌های بسیار بالاخره توانست برق را اختراع شنیده‌اید اما هرگز برای شما سوال شده است که آن ۹۹۹ اختراع دیگر چه بوده‌اند؟ گرامافون یکی از این اختراعات شگفت انگیز است.

تاریخچه گرامافون به یکی از اعجاب برانگیزترین اختراعات ادیسون در قرن ۱۹ میلادی گرامافون بر می‌گردد. مدل‌های اولیه آن کارایی بسیار محدودی داشتند. این دستگاه از نوع مکانیکی بود و از طریق یک سوزن که روی رکورد قرار می‌گرفت، صدا را پخش می‌کرد. در دستگاه اولیه، صدا به واسطه چرخش یک دسته استوانه‌ای بر روی محفظه‌ای که از یک طرف به دسته استوانه‌ای و از طرف دیگر دیافراگم متصل بود پخش می‌شد. دهانه دیافراگم نیز در اختیار اپراتور بوده است که در آن صحبت کند یا بخواند. بر روی دیافگرام امواج صوتی تعبیه شده بودند که با چرخش دسته استوانه‌ای بر روی صفحه با ارتعاشات متفاوت، اصوات پخش می‌شدند.

در طی تاریخ تبدیل گرامافون اولیه به شکل اصیل آن، مخترعین بسیاری در تلاش بوده‌اند. تلاش جهت افزایش کیفیتِ صدای پخش و تغییرات ظاهری از جمله فعالیت‌های مخترعین بوده است. ادیسون نیز خود در صدد بود که مدلی پیشرفته‌تر با کیفیت صدای بهتر را ارائه دهد. مدل‌های اولیه کیفیت صدای چندان خوبی نداشتند اما نوعی ابداع جدید در عرصه موسیقی محسوب می‌شدند. به همین واسطه تلاش بری افزایش کیفیت صدا و صوت در درجه اهمیت بالایی قرار داشته است.

ظاهر اولیه گرامافون در طی سال‌ها تغییری اساسی داشته است. در شکل اولیه، گرامافون تنها یک دسته استوانه‌ای بوده است که در محفظه‌ای دیافراگم‌دار می‌چرخیده است. این در حالی است که ما گرامافون را به شیپور و صفحه چرخان می‌شناسیم. پس از چند سال این ظاهر اولیه متفاوت شد و برای دیافراگم شیپور طراحی شد. شیپور به دلیل ظاهر و ساختار هندسی که دارد به پخش صدا با شدت بیشتر کمک بسیار می‌کند و صوت را در زوایای بیشتری پخش می‌کند.

ابداع شیپور علی رغم اینکه به جهت تقویت صدا بود اما تاثیری بسیار بر روی ظاهر آن گذاشت. به طوری که شیپور به ظاهر گرامافون هویت داد و امروزه ما آن را با شیپور می‌شناسیم.

ابداع صفحه گرام و تحول در صنعت موسیقی

در این میان اختراع صفحه گرام یکی از تحولات عظیم در تاریخچه گرامافون بود. صفحه گرام یک صفحه خالی است که اصوات بر روی آن ضبط می‌شوند. شاید تشبیه آن به نوار کاست برای ما ملموس‌تر باشد. چرا که صفحه گرام و نوار کاست دقیقا کابرد مشابه دارند و هر دو نوارهایی خالی هستند که اگر در دستگاه ریکوردر قرار بگیرند می‌توانند صدا را ضبط و پخش نمایند.

اختراع صفحه گرام به مدد گرامافون ابداعی جدید برای نسل بشریت بود. دستگاهی برای  پخش صوت و عاملی برای ضبط صدا هر دو در کنار هم به تولید گرامافون در مقیاس انبوه کمک کرد. هر چند که این دستگاه هیچ وقت در دسترس عموم نبود اما اشراف زادگان قرن ۱۹ میلادی به خوبی از آن بهره‌ بردند.  

اختراع گرامافون و پس از آن صفحه گرام که اصوات بر روی آن ضبط و به واسطه گرامافون پخش می‌شدندانقلابی برزرگ در صنعت موسیقی بوجود آورد. چرا که پیش از آن شنیدن موسیقی در  تنها زمانی که خواننده یا نوازنده اجرا داشتند، امکان پذیر بود. پس از این اختراعات شنیدن موسیقی برای همگان امکان پذیر شد. به تبع خوانندگان و نوازندگان بیشتری مشغول به فعالیت و ضبط آهنگ شدند و به مرور ایام ضبط صدا بر روی صفحه گرام تبدیل به صنعت پر رونقی شد. بررسی تاریخچه گرامافون از این حیث نیز دارای اهمیت است.

در واقع می‌توان از گرامافون به عنوان اولین ابزار پخش موسیقی یاد کرد. اندیشه ادیسون برای خلق ابزاری جهت پخش صوت ستودنی است. گرامافون تنها یک اثر هنری نیست بلکه یک اثر تاریخی-مهندسی است که تاثیرات بسیاری بر صنایع متفاوت گذاشته است. رشد و شکوفایی صنعت موسیقی و نوازندگی، طراحی و تولید از جمله صنایعی هستند که تحت تاثیر تاریخچه گرامافون قرار می‌گیرند.

پایان شکوهمند گرامافون کلاسیک

دوران اوج گرامافون عمر کوتاهی داشت. دیری نپایید که دستگاه ضبط صوت بر سرکار آمد. ناگفته نماند که ضبط صوت نیز از اختراعات ادیسون بوده است. کار با دستگاه ضبط صوت برای عموم مردم راحت‌تر بود و امکان ضبط و پخش صدا با سهولت بیشتری فراهم بود. این موضوع اسباب کم رنگ شدن گرامافون در خانه‌های اشرافیان را فراهم کرد.

 ظاهر و ماهیت گرامافون به صورت یک شی تاریخی درآمد که بسیاری از افراد مایل به حفظ آن هستند. چرا که گرامافون سوای کاربرد خود از زیبایی و اصالت خاصی نیز برخوردار است. به طوری که برای بسیاری از افراد هدف از تهیه گرامافون حفظ اصالت آن است. اگر چه خرید گرامافون‌های اصالت‌دار و عتیقه امروزه بسیار سخت است اما امکان خرید گرامافون‌هایی با ظاهر قدیمی اما کاربردهای جدید موجود است.

عرضه و تولید گرامافون‌های قدیمی سال‌های طولانی است که متوقف شده است. به تبع تهیه آنان بسیار سخت است. از طرف دیگر گرامافون‌های قدیمی تنها قابلیت پخش صفحه‌های گرام را داشتند و سال‌های طولانی است که دیگر موسیقی و صوت بر روی صفحه گرام ضبط نمی‌شود. به همین دلیل موسیقی‌های که قابلیت شنیده شدن بر روی گرامافون را دارند در دایره بسیار محدودی قرار می‌گیرند. این علت سبب شده است که گرامافون‌های جدید با قابلیت‌های متفاوت و به روز ظهور کنند و یک عصر جدید را در تاریخچه گرامافون ثبت کنند.

انواع گرامافون‌ها

با پیشرفت تکنولوژی امکانات گرامافون‌ها نیز افزایش چشم‌گیری داشته‌اند. در حال حاضر انواع گرامافون‌ها با حفظ ظاهر تاریخی خود با امکانات بسیاری ساخته می‌شوند. این گرامافون‌ها با توجه به اینکه شکلی کاملا کلاسیک و قدیمی دارند اما کارایی‌های مدرن بسیاری دارند که امکان پخش آهنگ در حالت‌های متفاوتی را برای شما رقم می‌زنند.

مدل‌های امروزه گرامافون قابلیت اتصال و پخش آهنگ از طریق بلوتوث را دارند، سی دی و فلش را پخش می‌کنند، از طریق سیم آی یو ایکس به موبایل وصل می‌شوند و از همه مهم‌تر قابلیت پخش صفحه گرام در آنان فعال است. تنظیم بر روی موج‌ها رادیو و پخش نوار کاست از دیگر امکانات این گرامافون‌های جدید می‌باشد. در واقع گرامافون‌های امروزی با حفظ ظاهر اصیل و کلاسیک از امکانات بسیار بالایی برخوردار هستند و شما با تهیه گرامافون می‌توانید از این انواع امکانات بهره‌مند شوید.

وجود تنوع و تعدد گرامافون‌های مختلف در تاریخچه گرامافون می‌تواند انتخاب را برای خریدار دشوار کند. هر کدام از این امکانات پخش صوت بسیار مفید فایده هستند. از طرفی دیگر، با توجه به تعداد کارایی قیمت محصول نیز افزایش پیدا می‌کند اما می‌توان به قطع گفت که تمام گرامافون‌های امروزی از امکان پخش فلش و سی دی، بلوتوث و صفحه گرام برخوردار هستند.

همانطور که پیشتر نیز مطرح شد، گرامافون‌های جدید ساخته شده ظاهر قدیمی خود را حفظ کرده‌اند و کارایی‌های مدرن دارند. این گرام‌ها در شکل‌های متفاوت ساخته می‌شوند. انواع گرامافون‌ها در ظاهر مبله یا همان گرامافون ایستاده، گرامافون رومیزی و گرامافون پایه‌دار ساخته می‌شوند. در ادامه عکس انواع گرامافون‌ها گذاشته شده است.

گرامافون مبله یا ایستاده

یکی از بیاد ماندنی ترین گرامافون هایی که در طول تاریخچه گرامافون هویت این دستگاه پخش موسیقی را شکل داده است گرامافون مبله یا ایستاده است. این نوع گرامافون به صورت یک پکیج کامل است.

صفحه و بخش اصلی گرام بر روی پایه نهاده شده است و با تنظیم تعادل کامل استوار است. کافیست شما آن را در جای مناسب خود قرار دهید. احتیاجی نیست که به دیواری تکیه داده شود بلکه خود گرامافون ایستاده است و مشکلی برایش بوجود نمی‌آید. اگر در منزل کودک یا حیوان خانگی دارید و یا رفت و آمد به منزل شما به بسیار است، این مدل از گرامافون می‌تواند برای شما انتخاب بسیار خوبی باشد.

گرامافون رومیزی

این گرامافون پایه ندارد و مبله نیست. تشابه بسیاری به مدل‌های اولیه گرامافون دارد که رو میزی بودند و پایه نداشتند. این دسته از گرامافون باید روی میز قرار بگیرند.

پیشنهاد می‌شود که میزی مخصوص برای گرامافون رومیزی در نظر گرفته شود تا بتواند هویت خود را حفظ کند و با سایر اشیا در تضاد نباشد در عین حال زمانی که میزی مخصوص و جداگانه دارد دچار حمل و نقل زیاد قرار نمی‌گیرد و آسیب نمی‌بیند. شما از طریق این لینک می‌توانید انواع میزهای گرام را مشاهده نماید و بر اساس ابعاد صفحه و ابعاد کف گرامافون، میز مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

به دلیل اینکه گرامافون رومیزی تعادل خود را مدیون میزش است، پیشنهاد می‌شود که میزی محکم انتخاب کنید و تلاش کنید که آن را در فضای مشخص دکور کنید تا در اثر رفت و آمد یا فعالیت کودکان به آن آسیبی نرسد.

گرامافون پایه‌دار

این دسته از انواع گرامافون‌ها بر روی سه یا چهار پایه بنا شده‌اند. حفظ تعادل بر عهده پایه‌ها می‌باشد. طراحی ظاهری گرامافون پایه‌دار به اواخر دوران شکوه استفاده از گرامافون باز می‌گشته است. علی رغم اینکه این مدل به تنهایی می‌تواند تعادل خود را حفظ کند اما خوب است جهت حفظ امنیت بیشتر محصول آن را در محیطی قرار دهید که آسیب کمتری بخورد.

کاربرد گرامافون

اگر علاقه‌مند به شنیدن و پخش موسیقی در منزل هستید و به آثار کلاسیم علاقه‌مند هستید انتخاب گرامافون، بهترین انتخاب است. چرا که به واسطه این دستگاه شما به راحتی می‌توانید موسیقی مورد علاقه خود را به واسطه یک اثر هنری و کلاسیک پخش نمایید. همچنین شما می‌توانید قابلیت اتصال به بلوتوث یا کابل آی یو ایکس را برای دوستان خود فعال نمایید تا در زمان دورهمی‌ها، مهمانان نیز بتوانند موسیقی مورد علاقه خودشان را برای شما پخش نمایند.

شیوه تهیه انواع گرامافون

شما می‌توانید انواع گرامافون‌ها با امکانات متفاوت را از طریق سایت ترنم گالری تهیه نمایید. کافی است بر روی لینک کلیک کنید تا به صفحه‌ای که در آن تمام مدل‌ها هستند متنقل شوید.

در نهایت نکته مهم آن است که تاریخچه گرامافون فراموش نشده است و همچنان در تلاش هستیم تا با ابهام از مدل‌های اصیل گرامافون، این اثر هنری-تاریخیِ قدمت‌دار را زنده نگه‌ داریم و متناسب با علاقه و سلیقه جمعی امروز، امکانات متفاوت را در آن تعبیه نماییم. شما علاقه‌مندان به گرامافون نیز می‌توانید از این اثر هنری جهت دکور منزل، محیط کار، کافی شاپ یا رستوران‌های کلاسیک استفاد کنید. در ضمن در نظر داشته باشید که امکانات بالای گرامافون‌های امروزی مانع از استفاده شما از صفحه گرام و پخش نخواهد بود. شما به راحتی می‌توانید با تهیه صفحه ‌گرام‌های قدیمی و گرامافون از پخش آن بهره‌ ببرید.

در صورت بروز هر گونه پرسش با پشتیبانی سایت ترنم گالری از طریق شماره زیر در ارتباط باشید.

۰۹۳۶۵۸۴۲۱۶۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!